Лазерна епилация с GentleLase Pro

За процедурата

Процедурата лазерна епилация представлява унищожаване на космения фоликул с помощта на лазерен светлинен импулс, който се трансформира в топлина. Топлината се провежда от косъма до луковицата му, като нагрява и унищожава фоликула. След като луковицата на косъма бъде премахната, а кръвоносният съд, който я подхранва, е свит, не изниква нов косъм.

Процесът на лазерно обезкосмяване е безопасен метод за отстраняване на нежеланото окосмяване. Методът е познат и прилаган в медицината вече повече от 25 години.

В естетичен център Janette Aesthetic Center работим с два вида александритен лазер от последно поколение – Gentlе Мах Pro и Nd: Yag лазер. Това ни позволява да обхванем всички фототипове кожа от I до VI, т.е от най-светла до най-тъмна. Спряхме се именно на тези два апарата, защото се стремим да предложим гъвкави и алтернативни решения за всички свои клиенти, така че да отговорим на индивидуалните им нужди за висококачествена лазерна епилация.

Gentlе Мах Pro е ненадмината по качество на процедурата лазерна епилация, прилагана при тънки и светли косми. А Nd: Yag лазер ни позволява да работим и върху тъмна кожа и кожа с тен /неактивен/. Двата лазера се отличават с бързина и качество при извършване на процедурата.

Александритен лазер Gentlе Мах Pro и Nd: Yag лазер са безконтактни и работят с патентована охлаждаща система. Фактор, който прави процедурата лазерно обезкосмяване възможно най-безболезнена.

 

Преди да разберете повече или да запишете час за лазерна епилация, ви споделяме, че още един начин да поддържате красотата и сияйния си вид с помощта на лазер е с процедурата карбонов лазерен пилинг.

 

 

GentleLase Pro
Гледай видеото

Любопитно за процедурата Лазерна епилация

 • Най-популярният метод за обезкосмяване

  Лазерната епилация се превръща във все по-популярен метод за отстраняване на нежеланото окосмяване по тялото. Според последни проучвания, около 13 милиона души по света предпочитат лазерна епилация пред традиционните методи за обезкосмяване. 52% обмислят да заменят напълно кола маската, домашния епилатор или самобръсначката с лазерно обезкосмяване.

 • Лазерно обезкосмяване и за мъже

  Лазерното обезкосмяване отдавна не е процедура само за жени. Около 46% от мъжете по света се подлагат на лазерна епилация, за да решат трайно проблема с нежеланото окосмяване.

 • Без врастнали косъмчета

  Кожата в третираната зона посредством лазерна епилация става по-нежна, гладка и подмладена. Елиминира се проблемът с обърнатите и врастнали косъмчета, които са често срещани странични ефекти при ежедневно бръснене или обезкосмяване с домашен епилатор.

 • Без риск

  Лазерната епилация няма аналог по отношение на дълготрайност на ефекта. Резултатът от нея може да трае години. Няма риск от инфекции, какъвто крият повечето традиционните методи за епилиране.

 • Лазерна епилация – цена

  Процедурата лазерна епилация спестява време, което иначе прекарвате в ежедневно обезкосмяване посредством употребата на традиционни методи. Погрешно много хора смятат, че цената на процедурата е висока, но в дългосрочен план тя реално ви спестява значителни финансови средства.

Резултати от процедурата

GentleLase Pro е ненадминат по качество на процедурата при тънки и светли косми.

Предишен
Следващ

Често задавани въпроси

Отговори на въпросите, които най-често ни задавате по отношение на процедурата лазерна епилация.

Кой ми прави процедурата?

Процедурата се извършва от медицински лица с дългогодишен опит. Всеки наш терапевт е преминал през специално обучение за работа с лазера, в края на което държи изпит и след това получава сертификат, даващ му правото да работи с апарата.

Ако искате да бъдете спокойни и сигурни, че лазерната епилация ще бъде извършена по най-професионалния и безопасен начин, заповядайте при нас. Намираме се в София, ж.к. Лозенец.

Колко време отнема процедурата?

Процедурата лазерна епилация, при малки до средни зони, отнема не повече от 5-15 минути. При третиране на по-големи зони, като цели крака, трае между 30 минути и 50 минути. Времетраенето е различно и варира в зависимост от големината на третираната зона.

Колко процедури са необходими за добър ефект?

Минималният брой процедури за постигане на добър ефект е между 6 и 10. Броят на процедурите е индивидуален за всеки. Най-добре е да се направи консултация със специалист преди започването на курс от процедури лазерна епилация. След основния курс се препоръчват поддържащи процедури – веднъж или два пъти годишно, с цел запазване на ефекта през годините.

През какъв период от време се правят процедурите?

Космите могат да бъдат унищожени, само когато се намират в своя активен растеж – т.нар. анагенна фаза. По едно и също време около 20-25% от космите по човешкото тяло са в този си период на активно израстване. Анагенната фаза на растеж на космите на краката трае между 60 и 90 дни. На лицето (горна устна, брадичка, бакенбарди) тя е с период от 30-40 дни, а на подмишниците, ръцете и интимната област – 45-60 дни. Съобразяването на процедурата лазерна епилация с тези времеви периоди ще ви гарантира дълготраен резултат.

Болезнена ли е процедурата?

Болка при прилагане на интервенцията практически липсва. Единственото усещане, което може да се появи по време на сесията, е леко боцкане или затопляне и понякога дори гъдел.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период след лазерна епилация. Клиентите могат да се върнат към ежедневието си веднага след изпълнение на процедурата. Gentlе Мах Pro и Nd: Yag не нарушават целостта на кожата, а само на косъма и така рисковете от поява на кожни раздразнения и други проблеми са сведени до минимум.

Има ли противопоказания при процедурата лазерна епилация?

Процедурата лазерна епилация не се препоръчва при бременност и кърмене, както и при някои онкологични заболявания, епилепсия или при рани и екземи в зоната на третиране. Преди започване на процедурите наш терапевт ще ви консултира, за да отговори на всичките ви въпроси, както и ще ви запознае с всички особености на процедурата.

Заедно с наш терапевт ще установите колко процедури ще са необходими и през какъв интервал от време ще са сесиите. Ще разберете какви резултати да очаквате от лазерната епилация, както и кога във времето ще може да ги видите. Ще обсъдим заедно всички противопоказания и ще ви бъде предоставен формуляр за информирано съгласие. Силно препоръчително е да се вслушате в мнението на професионалистите, тъй като те знаят кое е най-доброто за вас.

Как да се подготвя за процедурата?

Има няколко прости условия, които следва да се спазват. Те са приложими главно за да предпазят вашата кожа от увреждане преди, по време на и след провежданата лазерна епилация.

 • Всякакъв вид скубане на космите, посредством употребата на пинсети, кола маска и/или епилатори, следва да се преустанови между 4 и 6 седмици преди и след лазерна епилация;
 • Избръснете гладко косъмчетата в зоната, в която ще се прилага лазерна епилация, 24 часа преди процедурата;
 • Избягвайте излагане на слънце/солариум поне 14 дни преди и след процедурата. За превенция се препоръчва използване на висок фактор слънцезащитен крем преди и след лазерна епилация;
 • Не се прави лазерна епилация върху татуировки и в участъци с много бенки. По време на процедурата терапевтът ще зачертае плътно с бял молив бенките или татуировките, налични в третираната зона.

Какво трябва да правя след процедурата лазерна епилация?

Препоръчваме използването на слънцезащитен продукт с фактор 50+ върху зоните, които са били подложени на лазерна епилация. Знаете, че използването на слънцезащита е важно да се прави целогодишно и непрекъснато. В противен случай е възможно да се получат пигментации по кожата.

Препоръчваме още да се избягват горещи вани, масажи и сауни 2-3 дни след процедурата.

Космите започват да падат най-рано след 4-7 дни. Не се опитвайте да ги дърпате и скубете. Те ще паднат сами, по естествен път. Това дали са паднали по-рано, или по-късно не е признак за ефективност.

Мога ли да правя процедурите и да ходя на море?

Лазерът работи ефективно и върху кожа със загар, но имайте предвид, че трябва да минат 10-14 дни след процедурата и да се използва интензивно слънцезащита с +50 SPF. Ако кожата в зоната, която ще се обработва, вече има тен, също е необходимо да минат 10-14 дни от последното излагане на слънце преди да се извърши лазерна епилация.

Нашият терапевт ще прецени в този случай дали е удачно да се направи лазерна епилация. Зони, които не се излагат на слънце (като подмишници, интимни части и други), могат да се тертират веднага след морето. Част от подготовката за морето включва и премахване на целулит. Именно затова към процедурите преди морето може да добавите и антицелулитни процедури.

Клиентите за Нас

Нашата цел е клиентите ни, избирайки естетичен център Janette, да се почувстват по-специални, по-сигурни и винаги важни!

 

Оценете ни и Вие!

Ивелина Проданова

Аз съм една от първите възползвали се от лазерна епилация в Janette, изключително съм доволна от професионализма на терапевта, с който работя.

Илияна Илиева

Ползвах услугите на центъра за процедура лазерна епилация и останах много приятно изненадана. За първи път правих подобна процедура, нямаше никаква болка или парене, а след това нямаше никакъв дискомфорт или зачервявания. Продължавам със следващите си терапии:)

Симеон Симеонов

Всичко е помислено така, че да бъде в удобство на клиента, определено не само за жени но и за мъже които държат на себе си. Техниката и персонала е на ниво. Благодаря за приятелското отношение и професионализма с който ме накарахте да се чувствам специален !

Емилия Артъкова

Прекрасно отношение и професионализъм! Правя си лазерна епилация с александритен лазер GentleLase и никъде другаде не съм имала такъв ефект. Горещо препоръчвам!

Промени предпочитания за бисквитки