Лазерно лечение и подмладяване с лазер

За процедурата

Карбонов лазерен пилинг

Карбонов лазерен пилинг се използва за почистване на различни замърсявания, натрупани по кожата, за изравняване на тена и придаване на сияен и здрав вид на дермата. При лазерния карбонов пилинг имаме силен синтез на колаген. Процес, който допринася за по-свежия и стегнат вид на кожата в третираната зона.

Това е една от най-често практикуваните процедури за лице, наред с поставянето на хиалурон и процедурите за почистване на лице.

Карбоновият пилинг е подходящ и за свиване на порите, борба с признаци на акне, както и за заличаване на фини бръчки и белези. Отличен начин за ексфолиране и дълбоко почистване. Лазерният пилинг е препоръчителен за хора с проблемна кожа като омазняване, поява на черни точки, разширени пори, поява на пъпки. Резултатите са копринено мека, гладка и добре изглеждаща кожа.

Лазерно третиране на разширени вени /капиляри/

Малките разширени капиляри по лицето и тялото често са досаден проблем за дамите и господата. Те може да се появят вследствие на бременност, заседнал начин на живот и липса на движение, остаряване, при някои заболявания и прочие.

Трябва да се знае, че разширените капиляри са медицински проблем, не само козметичен и че има множество методи за справяне с тях. Най-правилно е пациентът да се консултира първо с ангиолог или съдов хирург преди да вземе решение за премахване или третиране на разширените капиляри или вени.Някои разширени капиляри по лицето и по долните крайници могат да бъдат премахнати с лазер. Нашият ND:Yag лазер на Candela е един от най-добрите в тази сфера. Подходящи за лечение с него са повърхностните и по-дълбоко разположени капиляри от малък до среден размер. Подходящи са също зачервяванията и венозните езера.

GentleYAG Pro
Гледай видеото

Любопитно за процедурата карбонов пилинг

 • Висока ефективност

  Процедурата карбонов пилинг се извършва на два етапа. Първият етап е нанасяне на карбонов гел или пудра върху третираната зона. Карбонът попива в порите на кожата, след което се преминава към третиране на участъка с лазерна светлина. Процедурата се смята за една от най-ефективните в постигането на гладка кожа и премахване на пигментацията.

 • GentleMax - Най-мощният лазер в света

  Работим с ND:Yag лазер на Candela, който е един от най-мощните уреди в света за прилагането на карбонов пилинг. Неговите 17000 W пикова мощност допринасят за ефективността на процедурата, както и за намаляване броя на сесиите, с които се постига оптимален резултат.

 • Повече колаген

  Лазерната светлина пръска карбонови частици в порите, като по този начин помага за изчистване на замърсяванията в тях. Светлината стимулира активността на фибробластите в кожата, които започват да произвеждат повече колаген. Резултатът е стегната, гладка и чиста кожа.

 • Край на проблема с акнето

  Топлинната енергия, която се генерира по време на процедурата лазерен пилинг допринася за убиването на бактериите, отговорни за появата на акне. Терапията карбонов пилинг също помага и за намаляване секрецията на себум от мастните жлези, разположени под най-горния слой на дермата. Препоръчва се за хора, които се оплакват от мазна кожа, предразположена към акне, независимо от възрастта им. С процедурата състоянието на кожата може да бъде успешно подобрено.

 • Бърз и дълготраен ефект

  Лазерният импулс, генериран от прилагането на лазерен пилинг, се привлича от хемоглобина в кръвта. Впоследствие той прониква в съда и го свива. Така става почти невидим само няколко минути след прилагането на карбонов пилинг.

Предишен
Следващ

Често задавани въпроси

Даваме отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с процедурата карбонов пилинг.

Колко процедури са необходими за пълен ефект?

За пълен ефект обикновено са необходими 3 или 4 процедури карбонов пилинг, които се извършват веднъж на 3-4 седмици. Ефектът е видим още след първата процедура. Ако сте доволни от резултата след първите 1 или 2 сесии, е възможно лечението да бъде преустановено още на този етап, без да е необходимо допълнително третиране. В случай че получените резултати не удовлетворяват очакванията ви, процедурата се прилага още толкова пъти, колкото е нужно.

Болезнена ли е процедурата карбонов пилинг?

Процедурата е съвсем безболезнена. За разлика от повечето лазерни терапии за лице, при които е необходимо поставяне на обезболяващ лидокаинов крем, при лазерния карбонов пилинг тази необходимост отпада. По време на манипулацията се усеща леко затопляне на кожата. Използваният лазер е оборудван със специално охлаждащо устройство, което поддържа ниска температурата на повърхността на кожата. По този начин успешно се притъпява усещането за парене по време на изпълнението й.

Колко дълъг е възстановителният период след карбонов пилинг?

Възстановителният период след карбонов пилинг е много по-кратък, отколкото при прилаганите аблативни лазерни процедури. Той трае между 4 и 5 дни. През първите 2 дни след манипулацията възможно е кожата да бъде леко зачервена и да има леко излющване, подобно на това при химичния пилинг. След петия ден не би трябвало да изпитвате какъвто и да било дискомфорт. В случай че възстановителния период продължи по-дълго от очакваното, консултирайте се с нашите специалисти.

Как да се грижа за кожата си след процедурата карбонов пилинг?

Третираните зони с карбонов пилинг следва да бъдат добре хидратирани и защитени от слънчеви изгаряния. За целта е препоръчително да използвате овлажняващ и слънцезащитен крем. По този начин успешно ще я предпазите от изсушаване и/или слънчеви пигментации.

Има ли противопоказания?

Карбоновият лазерен пилинг не е добре да се прилага при хора с активно и тежко протичащо акне, защото може да се влоши състоянието им. Не се препоръчва и при наличието на бактериална (стафилококова, стретококова и др.) или вирусна (херпес симплекс) инфекция на кожата. Противопоказна е при бременност и кърмене. За вашата безопасност и гарантиране на най-добри резултати, преди да се подложите на карбонов пилинг, консултирайте се със специалист.

Възможно ли е да настъпят усложнения след карбонов пилинг?

Усложненията са рядкост, но все пак такива могат да се проявят, както по време на процедурата, така и по време на възстановителния период след това. По тази причина е важно процедурата да се извършва от лекар.

Промени предпочитания за бисквитки