Няколко полезни факта за целулита

Смятате, че целулитът е признак, че остарявате? Прибягвате до скъпи кремове с надеждата да премахнете портокаловата кожа, която толкова много ви дразни, особено лятото на морето? Ако наистина мислите така, значи грешите.

Съществуват няколко мита за целулита, които ни заблуждават и създават погрешни нагласи.

Разпространено вярване е, че целулит имат само по-възрастните жени. Това не е така. Целулит може да имат дори тийнейджърите. Пубертетът е водещ фактор при появата на целулит. Около 90% от младите хора днес имат портокалова кожа и това до голяма степен се дължи на нездравословното хранене и липсата на движение и спорт.

Кои са най-честите причини за появата на целулит?

Генетичната предразположеност е една от основните причини за появата на целулит. Ако имате по-отпусната кожа, тя трупа целулит и прави стрии. Други фактори за поява на портокалова кожа са нездравословното хранене, заседналият начин на живот, липсата на спорт, недостатъчно поемане на течности. Възрастта обаче не е определяща.

Друг мит е, че целулитът може да бъде премахнат чрез кремове. Те биха могли да спомогнат за хидратирането на кожата, но в никакъв случай не могат да ни отърват от портокаловата кожа. Малко кремове биха проникнали до хиподермата, където всъщност се образува целулитът. Благоприятен ефект би могъл да окаже масажът, който съпровожда нанасянето на крема, но само в първа фаза на появата на целулит.

Друга заблуда е, че не е необходимо целулитът да се третира, докато се намира в първия си стадий на развитие. В първа фаза той е невидим, докато не се стисне кожна гънка.

Първа степен на целулита представлява увеличаване на обема на мастните клетки, както и натрупване на вода и токсини в тях. Това е невидим целулит. При хващането на кожна гънка обаче, той се вижда. Погрешно е да не се третира целулита, когато той е в тази си форма, защото тогава е най-лесно да бъде премахнат.

Как можем да премахнем ефективно целулита?

Задължително е да се придържаме към здравословен начин на хранене и повече движение. Това не означава, че трябва да консумираме само плодове и сурови зеленчуци, нито пък че трябва да прекарваме часове във фитнеса. Балансираното хранене в умерено количество, което изключва бързи, пържени храни, прекалено много хляб, както и ежедневните разходки по един час навън са достатъчни за добра форма. 4-6 редовни сесии с апарата VelaShape III ще помогне да се редуцира вече натрупания целулит.

VelaShape III представлява контролирано загряване на подкожната тъкан до 41-45 градуса терапевтична температура.  Когато третираната зона достигне необходимата терапевтчина температура, в кожата се задействат процеси по стимулация на синтез на нов колаген (неоколагенеза), стягане на съществуващи колагенови фибри (колагенеза), както и механично притискане на мастните клетки, което води до намаляване на техния обем. Резултатът след серия от процедури на една и съща зона е по-стегната, по-гладка кожа и без целулит.

VelaShape III работи с патентована ELOS технология, която съчетава в себе си 4 технологии. Мощна двуполюсна радиочестота (затопляща в дълбочина до 15 мм), инфрачервена светлина (нагряваща повърхността на кожата до 3 мм) и вакуум, който осигурява прецизно доставяне на енергия до дълбоките слоеве на кожата. VelaShape III работи с масажни ролки, които подобряват лимфния дренаж и спомагат за извеждане на токсините от тялото посредством лимфата и черния дроб.

Промени предпочитания за бисквитки