Лазерна епилация при светли и фини косми

Идеалният клиент за лазерна епилация е човек, който има светла кожа и тъмен на цвят косъм. В този случай почти всички лазери на пазара се справят успешно. Предизвикателство за повечето лазери за епилация са светлите и тънки косми. Това окосмяване е характерно за хора с много светли кожи, каквито са около 40% от населението на България.

Ние, в естетичен център Janette, взехме този факт под внимание, когато избирахме с кои лазери да работим. Затова се спряхме на най-добрaта лазерна платформа – Gentle Prо. Тя разполага два типа лазери- александритен (GentleLase Pro) и ND;Yag. И двата лазера се справят отлично със светли и тънки косъмчета. ND;Yag лазерът третира нежелано окосмяване при всички типове кожа(I-VI фототип).

Защо GentleLase e по-ефективen при светли и фини косъмчета?

На първо място заради високата си пикова мощност. Импулсът, който лазерът  произвежда, се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета), превръща се в топлина, която косъмът отвежда до луковицата. Тя се загрява силно и умира. Така косъмът бива унищожен.  При по-светлото и фино окосмяване, задачата е по-сложна. Светлите косъмчета имат по-малко количество меланин и по-трудно се загряват. За да ги загреем достатъчно е необходима  високата пикова мощност на лазера GentleLase Pro. GentleLase Pro работи с най-високата пикова мощност позната на пазара – 17 000 W.

На второ място заради продължителността на импулса. GentleLase Pro работи с 2 и 3 ms. Предимството на ултра късия импулс е, че той успява да загрее косъма изключително бързо, което  му позволява да отведе топлината до фоликула също толкова бързо, преди тя да се е загубила. По този начин луковицата бива унищожена ефективно. При дългите импулси това е по-трудно. Те не успяват достатъчно бързо да загреят косъма, следователно луковицата не винаги бива унищожена. Бързината на загряване е важна, защото косъмът, както всеки друг предмет, отдава топлината си. Когато е светъл, това става за изключително кратко време. Този процес се нарича терморелаксационно време. Това е времето, за което косъмът абсорбира и отдава топлината. Проучванията показват, че за 3 ms косъмът абсорбира цялата енергия без да се разпръсква в останалата тъкан. За 20 ms той абсорбира част от енергията и започва да разпръсква друга част от нея в съседните тъкани. За 50 ms косъмът разпръсква топлина в съседните тъкани, докато температурата му бавно се понижава.

Импулсът на лазера обаче загрява силно не само косъма, но и повърхностния слой на кожата – епидермиса. Това означава, че теоретично е възможно да се получи изгаряне на кожата. GentleLase Pro работи с въздушно охлаждане, което защитава ефективно кожата от изгаряне. Това практически свежда риска от изгаряне до минимум и прави процедурата безболезнена.

Всички тези технически специфики на GentleLase Pro го правят едновременно изключително ефективен при светло и фино окосмяване, както и безопасен.

Запазете час за безплатна консултация с наш специалист. Ние ще отговорим на всичките Ви въпроси и ще Ви назначим индивидуална програма, отговаряща на Вашите нужди.

Промени предпочитания за бисквитки