Какво трябва да знаем за лазерната епилация за мъже?

До скоро лазерната епилация се приемаше като процедура предимно за жени. Новите проучвания показват, че делът на мъжете, които си правят лазерна епилация се е увеличил с 46% през последните години. Това прави лазерната епилация втората най-популярна неинвазивна терапия сред мъжете по света. Първата е ботоксът.

32.7% от хората на възраст между 19 и 34 години предпочитат епилация с лазер пред обезкосмяване с традиционни методи. Процедурата е любима и на над 40% от хората на възраст между 35 и 50 години, показва още проучване на Candela – световен лидер в производството на лазери за естетични процедури.

Кои зони са най-предпочитани от мъжете?

Мъжете най-често предпочитат да премахват косъмчетата под брадата и на шията си. Ежедневното бръснене на тези зони, както и стегнатите яки и вратовръзки  предизвикват непрекъснато триене в тази зона и това води до обриви, обърнати и врастнали косми, както и до потъмняване на цвета на кожата. Затова много мъже по света предпочитат да премахнат нежеланото окосмяване и да оформят красиво брадата си с лазерна епилация. Методът е безболезнен и бърз. Процедурата трае около 5-10 мин., а най-хубавото е, че зачервяванията, обривите и дискомфортът изчезват. Лазерна епилация при мъже може да се прави още на ръце, крака, гърди, подмишници, гръб и рамене. Не се препоръчва само за интимните зони.

Процедурата трае от 5 мин. до около час и половина, в зависимост от големината на зоната. Безболезнена е, усеща се само леко боцкане и затопляне. Ефектът е дълготраен.

Защо да предпочетете лазерната епилация?

Лазерната епилация е бърз и сравнително безболезнен метод за премахване на нежелано окосмяване за дълго време и то само след няколко процедури. Обикновено с курс от 6 до 10 сесии можете да се отървете от окосмяването в третираната зона за много дълго време. Разбира се, резултатът зависи от индивидуалните особености на всеки човек като цвят на косъма и кожата, хормони, възраст на клиента, дълбочина на разположение на космения фоликул (луковичката на косъма), редовното посещение на сесиите, начина на изпълнение на процедурата от терапевта и др. Поради тази причина при някои хора е възможно да са необходими повече процедури, както и поддържащи такива поне веднъж годишно.

Нещо повече, лазерната епилация в дългосрочен план спестява доста средства, които иначе бихте похарчили за кола маска, самобръсначки и епилатори. Тя спестява време, което е безценно в забързаното Ви ежедневие.

Лазерната епилация има и редица други предимства, като:

  • Справя се успешно с врастналите и обърнатите косми – често срещан проблем  при кола маската и епилатора.
  • Елиминира възможността за поява на пъпки или пигментации на кожата, нещо което се случва при често бръснене.
  • Кожата не се наранява. Дори напротив, заради светлинния източник на лазера, епилацията има подмладяващ ефект. След лазерна епилация кожата в третираната зона става по-гладка.
  • С лазер може да се третират успешно и без никакво притеснение дори чувствителни зони.
  • Спестява много време.

Защо да изберете нас?

Ние обичаме технологиите и се стремим да предлагаме на клиентите си най-доброто. Гъвкави сме и се съобразяваме с индивидуалните нужди на всеки клиент. Затова естетичен център Janette работи с най-добрия лазер за епилация на пазара – александритния Gentle Lase Pro. Той се е доказал през годините, като върхова технология с много клинични изпитвания. Gentle Lase Pro е ненадминат и абсолютно безкомпромисен по отношение на резултатите. Той третира успешно дори светли и тънки косми, които са предизвикателство за повечето лазери. Ако се разровите в популярния сайт – realself.com, където потребители на естетични услуги изказват мнение за различни процедури, ще видите, че Gentle Lase Pro е оценен високо. Неговият рейтинг е 81% удовлетвореност на пациентите. Ефективността му абсолютно безпристрастно се оценява на 89%, като той е един от малкото лазери, с които е възможно да се постигне дълготрайна епилация. Доказателство, че процедурата носи позитивно изживяване.

За да разберете дали лазерната епилация е  Вашата процедура запишете час за безплатна консултация с наш специалист.

Промени предпочитания за бисквитки