Хиалуронови филъри и мускулни релаксанти

За процедурата

С напредването на възрастта все по-често откривате отпусната кожа, бръчки и фини линии, оглеждайки се в огледалото. Ден след ден те стават все по-дълбоки и видими с просто око. Самочувствието на всеки човек започва да се понижава и му напомня колко бързо лети времето.

Сред най-успешните решения за минимализиране на тези тревоги е поставянето на мускулни релаксанти. По този начин се възстановява свежият и младежки вид на кожата, като  видимите бръчки се изглаждат и успешно се прикрива реалната възраст.

По този начин лесно и дълготрайно може да поддържате по-млада и стегната кожа за дълъг период от време. Мускулните релаксанти са най-често използвани поради тези търсени ефекти, но могат да решат много други медицински проблеми. Те дават изключителни резултати при мигренозни състояния, бруксизъм и прекомерено потене по мишниците и дланите. Подобни състояния се третират дълготрайно и успешно с инжектиране  на мускулен релаксант на засегнатите зони. В нашата клиника ние предлагаме тези процедури с цел решаването на такъв тип проблеми, които тревожат много пациенти.

Друг доказан метод за борба с времето е поставянето на хиалуронов филър. С напредването на възрастта мускулите на лицето се променят, кожата става по-отпусната, контурът на скулите и брадичката се изгубва, устните изглеждат по-тънки, по-сухи и губят своята форма, а ъгълчетата им спадат.

Правилното поставяне на хиалуронов филър в подходящите милилитри, избрани индивидуално според Вашето лице, ще доведе до възвръщане на младежката му форма. С това ще подчертаете Вашия контур, а цялостният Ви лик ще се промени по най-добрия възможен начин, без да загубите индивидуалността си.

След обстойна консултация с нашите лекари, често най-доброто решение се оказва комбинация от двете. Използвайки филъри и мускулни релаксанти, ще се справите успешно в борбата с възрастта, без това да е натрапчиво и изкуствено.

Погрешно е схващането, че този тип процедури правят лицето подуто, а мимиките изкуствени и сковани. Лекарите в нашия медицински център държат на естествената визия и индивидуален подход към пациентите без излишни манипулации.

Хиалуронови филъри и мускулни релаксанти
Гледайте видеото

Любопитно за процедурата

 • Бърз видим ефект

  Мускулните релаксанти дават окончателен резултат на втората седмица от инжектирането им. Нашият медицински център предлага безплатна консултация в края на този период с цел оценяване на ефекта от процедурата.
  Хиалуроновите филъри се разгръщат напълно до 4 седмици след инжектиране, но наблюдавате ефекта им веднага след процедурата. Обикновено не се описват никакви странични реакции. Възможно е да има временен оток и единични синини, които отминават за няколко дни.

 • Мигновен ефект

  Ще се радвате на по-млада и свежа кожа още след първото поставяне на филъри и мускулни релаксанти. Мускулните релаксанти се прилагат не по-често от веднъж на 4-6 месеца. Хиалуроновите филъри варират в честотата им на поставяне в зависимост от третираната зона и индивиуалния отговор на организма към филърите. Най-често се поставят веднъж на няколко месеца до веднъж годишно.

 • Без предварителна подготовка

  Не е нужно да сте правили нещо специално предварително, ако искате да поставите филъри или мускулни релаксанти в някоя част на лицето си.

 • Бърза и почти безболезнена процедура

  За процедурата ще са Ви необходими не повече от 30 минути. Мускулните релаксанти в нашия медицински център се поставят с изключително тънки и лазерно заострени игли, които правят проникването в кожата бързо и с минимален дискомфорт за пациента. При поставянето на хиалуронови филъри, кожата се намазва предварително с обезболяващ крем за 10-15 минути. Филърите, с които работи нашата клиника, са от висок клас и съдържат анестетика лидокаин, което допълнително намалява усещането за болка до минимум.

 • Противопоказания за поставяне на филъри и мускулни релаксанти

  Съществуват някои състояния, при които е строго забранено поставянето на мускулни релаксанти и филъри. Такива са бременността, периодът на кърмене, свръхчувствителността към някои лекарствени вещества и субстанции, инфекциозни заболявания, както и онкологични процеси. В такива сутиации подобна интервенция не може да бъде осъществена с цел да се предпази пациентът от някои възможни усложнения и нежелани ефекти.

Резултати от процедурата

Правилното поставяне на хиалуронов филър в подходящите милилитри, избрани индивидуално според Вашето лице, ще доведе до възвръщане на младежката му форма.

Предишен
Следващ

Често задавани въпроси

Отговори на въпросите, които най-често ни задавате.

Може ли да изглеждам естествено с филъри?

Подутите и безформени лица на хора, подлагали се многократно и в кратки периоди от време на инжекции с множество хиалуронови филъри, често представляват сериозна антиреклама на тази иначе безобидна и изключително ефективна терапия.

Изисква се естетичен поглед над цялостната визия на пациента и поставяне на минималното ефективно количество, целящо видимо подобряване, но не драстична промяна на цялостната Ви визия с изгубване на индивидуалността Ви. Ние целим хармонична и естествена визия с естетически задоволяващи резултати. Условие за това е те да бъдат поставени от лекар-специалист по естетична дерматология. Така ще бъдете сигурни, че е правилно преценено количеството и вида на продукта, както и точната анатомична локализация, където да бъде поставен

Кога най-рано мога да започна да си слагам филъри и мускулни релаксанти?

Като при повечето медицински интервенции и тук има ограничения по отношение на възрастта. Мускулните релаксанти се препоръчват като превантивно средство срещу остаряването и поради това е желателно да се стартират в по – ранна възраст, след навършени 18 години. По отношение на филърите, с израстване на индивида се променя формата на лицето, както и пропорциите между отделните структури. Поради тази причина не е препоръчително да бъдат поставяни филъри на пациенти на възраст под 18 години. Така ще се съхрани естествената визия и ще бъдат избегнати някои нежелани резултати.

Мога ли да комбинирам филъри и мускулни релаксанти?

За да възвърнете младежкия вид на кожата си, често е препоръчително да комбинирате няколко различни процедури. По този начин ще постигнете един невероятен краен резултат –  ще задоволите нуждите на Вашата кожа, ще изглеждате подмладени, естествени и свежи. Това не означава, че задължително трябва да се подложите и на двете процедури, за да видите желана промяна в определен аспект от външния Ви вид.

Всеки пациент има индивиуални нужди и е напълно възможно да получи задоволителен ефект при прилагане на един от двата метода според желания постигнат краен резултат.

Никога не съм си слагала филър. Какво да избера?

В нашия  медицински център ще получите консултация с лекар-специалист по естетична дерматология преди всяка интервенция. Той ще Ви даде подробна информация, дали е нужно поставянето на филър. При нужда ще Ви бъде препоръчан подходящ филър и съответната зона, в която ще се поставя. Ще Ви бъде разяснено какви са евентуалните индикации и контраиндикации за поставяне на филър, за да можете да вземете възможно най-доброто решение за Вас.

Как ще ми подейства мускулен релаксант при потене на длани и подмишници, бруксизъм и мигренозни състояния?

Чрез прецизно анатомично оценяване на индивидуалния пациент нашите лекари ще прецезират точната доза за постигане на задоволителен резултат в изброените случаи. Мускулният релаксант действа, като отслабва силата на конкретно избран мускул. Инжектирането на малки дози мускулен релаксант директно в дъвкателния мускул (челюстта), отслабва мускула достатъчно, за да спре обичайното скърцане със зъби и стискане на челюстта, а като естетичен бонус вталява зоната на инжектиране. Това значително отпуска мускулите и намалява износването на зъбите поради бруксизъм (действието на стискане или скърцане на зъбите).

Същият ефект се постига и при прекомереното потене като се блокира свръхпроизводството на ненужна пот. Инжекциите с мускулни релаксанти блокират нервните сигнали, отговорни за потенето, спирайки потните жлези да произвеждат твърде много пот. Повторното лечение обикновено е необходимо след четири до шест месеца поради естествена регенерация на нервите. С течение на времето обаче пациентите могат да преминават в по-дълги периоди между леченията.

Мигренозните състояния са проблем за голям процент от човечеството. Мускулният релаксант блокира невротрансмитерите, които пренасят сигнали за болка към мозъка Ви. Той спира сигналите, преди да стигнат до нервните окончания около главата и шията Ви. Чрез прецизната терапия болковите усещания отминават.

Какво трябва или НЕ трябва да правя след поставянето на мускулен релаксант?

Най-важно за възстановителния период след поставянето на мускулен релаксат е да спазвате стриктно дадените Ви от лекаря указания. Не бива да се употребява алкохол в първите 3 дни след манипулацията. Не се препоръчват силовите тренировки, сауни, парни бани в рамките на една седмица и не бива да стоите в легнало положение в рамките на 4 часа след процедурата с цел предотвратяване на нежелани резултати. Всичко това ще определи успеха на цялостната интервенция.

Какво трябва или НЕ трябва да правя след поставянето на хиалуронов филър?

Най-важно за възстановителния период след поставянето на хиалуронов филър е да спазвате стриктно дадените Ви от лекаря указания. Не бива да правите масажи в зоната, в която е поставен филърът. Избягвайте топли компреси, както и други процедури с висока температура – сауна, гореща вана и солариум в рамките на една седмица. Всичко това ще определи успеха на цялостната интервенция.