Хиалуронови филъри и мускулни релаксанти

За процедурата

С напредването на възрастта все по-често се появяват проблеми като отпусната кожа, бръчки, фини линии и различни кожни несъвършенства. Ден след ден те стават все по-дълбоки и видими дори и с просто око. Често това води до понижаване на самочувствието ни и до емоционален дискомфорт.

В Janette Aesthetic Center предлагаме различни решения за борба с признаците на стареене на кожата. Едни от най-предпочитаните методи са професионалните процедури, извършвани от лекар и свързани с инжектиране на ботокс и хиалурон. С тях можете да съхраните гладката си, сияйна и подхранена кожа на лицето за продължителен период от време.

Поставянето на мускулни релаксанти, като ботулинов токсин, по-известен като ботокс, е сред най-ефективните решения за минимизиране влиянието на признаците, свързани със стареенето на кожата. Процедурата помага за възстановяването на свежия й и младежки вид. Бръчките се изглаждат, а кожата е стегната и цялостното възстановена.

Освен в чисто козметичен аспект, мускулните релаксанти се използват успешно и при редица медицински проблеми. Употребата им дава добри резултати при състояния на мигрена, бруксизъм, както и прекомерно изпотяване в областта на мишниците и дланите. Подобни състояния се третират дълготрайно и ефективно с инжектирането на мускулен релаксант, като например ботокс в проблемните зони.

Друг доказан метод за борба със стареенето представлява поставянето на хиалуронов филър. С напредването на възрастта мускулите на лицето се променят чисто визуално и функционално. Оттук кожата става по-отпусната, контурът на скулите и брадичката се изгубва, а устните изглеждат по-тънки, по-сухи и губят своята форма.

Филърите с хиалурон спомагат за премахване на появяващите се с годините дребни бръчици в областта на лицето. И не само – при правилната му употреба и прилагане от страна на специалист, с хиалуронови филъри успешно се подчертават и естествените красиви черти на лицето. С тях се постига и особено популярния напоследък ефект уголемени и хидратирани устни.

Поставянето на хиалуронова киселина е популярна козметично-дерматологична практика, както в България, така и по целия свят. Важно условие, когато ви предстои поставянето на такъв филър, е на първо място да се консултирате със специалист – лекар.

Той ще ви посъветва относно това кой вид филър е най-подходящ за проблемната зона. Ще определи и необходимото количество, което следва да се постави за постигането на най-добри и видими резултати.

В практиката ни сме установили, че в нередки случаи най-доброто решение за пациентите се оказва комбинацията от употребата на хиалурон и ботокс едновременно. Чрез комбинираната им употреба успешно биват премахнати дребни бръчки и други несъвършенства, след което на преден план изпъкват красивите черти на лицето ви.

Погрешно е схващането, че процедурите, основани на поставянето на ботокс и хиалурон, правят лицето подуто, а мимиките – изкуствени и сковани. В Janette Aesthetic Center се фокусираме върху запазването на естествената ви визия. Затова процедираме с нужния индивидуален подход, когато става въпрос за поставянето на хиалуронова киселина, ботулинов токсин или комбинация от двете.

Преди да разберете повече или да запишете час за процедурата, ви припомняме, че за сияен вид е важно да полагате постоянни грижи за своята кожа. Процедури като карбонов пилинг или популярния напоследък химичен пилинг представляват важна част от грижата за вашата кожа.

Хиалуронови филъри и мускулни релаксанти
Гледайте видеото

Любопитно за процедурата

 • Бърз и видим ефект

  Мускулните релаксанти дават окончателен резултат на втората седмица от инжектирането. В медицински център Janette Aesthetic Center предлагаме безплатна консултация в края на този период с цел оценяване на ефекта от поставения хиалурон или ботокс. Ако има нужда от корекции, нашите специалисти са винаги насреща за съдействие.

  При прилагане на процедурата при пациентите не се наблюдават странични реакции. Редки са и случаите, в които се касае за проява на алергични реакции към хиалурон или ботокс филъри. Появата на единични синини и/или лек временен оток са симптоми, които са напълно нормални, отминават за няколко дни и не бива да са повод за каквито и да било притеснения.

 • Мигновено действие

  Ще се радвате на по-млада и свежа кожа още след първото поставяне на филъри и/или мускулни релаксанти. Ботокс се поставя не по-често от веднъж на 4-6 месеца. Хиалуроновите филъри варират в честотата им на поставяне, в зависимост от третираната зона и индивидуалния отговор на организма към тях. В повечето случаи хиалурон се поставя веднъж на няколко месеца, а някои пациенти го правят веднъж в годината. Всеки организъм реагира различно на процедурата, затова периодът, в който трае ефектът на филъра, варира между 5-6 месеца, една година, а понякога и повече.

 • Без нужда от предварителна подготовка

  Не е нужно да сте правили нещо специално предварително, ако искате да поставите филъри или мускулни релаксанти в някоя част от лицето си. Преди поставяне на хиалурон или ботокс е препоръчително да се въздържате от употребата на алкохолни напитки 2 дни преди самата процедура и 3 дни след нея.

 • Бърза и безболезнена процедура

  Изпълнението на процедурата отнема не повече от 30 минути, като това включва както самото поставяне на хиалурон или ботокс, така и предварителната подготовка по поставянето им. Мускулните релаксанти се поставят с изключително тънки и лазерно заострени игли, които правят проникването в кожата бързо, лесно и с минимален дискомфорт за пациента.

  Усещането може да бъде леко неприятно, но в никакъв случай не е нетърпимо и/или болезнено. При поставянето на хиалуронови филъри кожата се намазва предварително с обезболяващ крем, който се оставя да подейства за около 10-15 минути.

  Използваните филъри в Janette Aesthetic Center са от най-висок клас и съдържат анестетика лидокаин, което допълнително намалява усещането за болка. Доверете се на професионалистите относно избора на хиалурон или ботокс, за да получите възможно най-добри резултати от процедурата спрямо вашия индивидуален случай.

 • Поставяне на ботокс и хиалурон - цени

  Цените за процедурите са различни, в зависимост от индивидуалния случай. Свържете се с нас, за да ви информираме за предлаганите за ботокс цени, в случай че проявявате интерес към услугата. Нашите експерти са насреща да отговорят и на запитванията ви относно обичайни при поставяне на хиалурон цени, след като направите запитване.

 • Противопоказания за поставяне на филъри (хиалурон) и мускулни релаксанти (ботокс)

  Има състояния, при които поставянето на мускулни релаксанти и филъри хиалурон са строго забранени. Такива са бременността, периодът на кърмене, свръхчувствителността към някои лекарствени вещества и субстанции, инфекциозни заболявания, както и онкологични процеси.

  В такива ситуации интервенция, включваща ботокс или хиалурон, не може да бъде осъществена, с цел да се предпази пациентът от възможни усложнения и нежелани реакции.

  В случай че едно и/или няколко от тези състояния са характерни за вас, препоръчително е да се консултирате с професионалиста, който ще извърши процедурата. По този начин можете да сте сигурни, че подлагането ви на корекции с хиалурон или ботокс ще са напълно безопасни и безвредни.

Резултати от процедурата поставяне на хиалурон

Правилното поставяне на хиалуронов филър в подходящите количества, съобразно индивидуалните нужди и желаната корекция, ще доведе до възвръщане на свежия вид на кожата, както и до възстановяването на красивите естествени черти на лицето.

Предишен
Следващ

Често задавани въпроси

Тук ще откриете селекция от най-често задаваните въпроси, свързани с процедурите по поставяне на хиалуронови филъри и/или мускулни релаксанти (ботокс):

Може ли да изглеждам естествено с филъри?

Подутите и безформени лица на хора, подлагали се многократно и в кратки периоди от време на инжекции с множество хиалуронови филъри, често представляват сериозна антиреклама на тази иначе безобидна и изключително ефективна терапия.

Изисква се естетичен поглед над цялостната визия на пациента и поставяне на минималното ефективно количество, целящо видимо подобряване, но не драстична промяна на цялостната Ви визия с изгубване на индивидуалността Ви. Ние целим хармонична и естествена визия с естетически задоволяващи резултати. Условие за това е те да бъдат поставени от лекар-специалист по естетична дерматология. Така ще бъдете сигурни, че е правилно преценено количеството и вида на продукта, както и точната анатомична локализация, където да бъде поставен

Кога най-рано мога да започна да си слагам филъри и мускулни релаксанти?

Като при повечето медицински интервенции и тук има ограничения по отношение на възрастта. Мускулните релаксанти се препоръчват като превантивно средство срещу остаряването и поради това е желателно да се стартират в по – ранна възраст, след навършени 18 години. По отношение на филърите, с израстване на индивида се променя формата на лицето, както и пропорциите между отделните структури. Поради тази причина не е препоръчително да бъдат поставяни филъри на пациенти на възраст под 18 години. Така ще се съхрани естествената визия и ще бъдат избегнати някои нежелани резултати.

Мога ли да комбинирам филъри и мускулни релаксанти?

За да възвърнете младежкия вид на кожата си, често е препоръчително да комбинирате няколко различни процедури. По този начин ще постигнете един невероятен краен резултат –  ще задоволите нуждите на Вашата кожа, ще изглеждате подмладени, естествени и свежи. Това не означава, че задължително трябва да се подложите и на двете процедури, за да видите желана промяна в определен аспект от външния Ви вид.

Всеки пациент има индивиуални нужди и е напълно възможно да получи задоволителен ефект при прилагане на един от двата метода според желания постигнат краен резултат.

Никога не съм си слагала филър. Какво да избера?

В нашия  медицински център ще получите консултация с лекар-специалист по естетична дерматология преди всяка интервенция. Той ще Ви даде подробна информация, дали е нужно поставянето на филър. При нужда ще Ви бъде препоръчан подходящ филър и съответната зона, в която ще се поставя. Ще Ви бъде разяснено какви са евентуалните индикации и контраиндикации за поставяне на филър, за да можете да вземете възможно най-доброто решение за Вас.

Как ще ми подейства мускулен релаксант при потене на длани и подмишници, бруксизъм и мигренозни състояния?

Чрез прецизно анатомично оценяване на индивидуалния пациент нашите лекари ще прецезират точната доза за постигане на задоволителен резултат в изброените случаи. Мускулният релаксант действа, като отслабва силата на конкретно избран мускул. Инжектирането на малки дози мускулен релаксант директно в дъвкателния мускул (челюстта), отслабва мускула достатъчно, за да спре обичайното скърцане със зъби и стискане на челюстта, а като естетичен бонус вталява зоната на инжектиране. Това значително отпуска мускулите и намалява износването на зъбите поради бруксизъм (действието на стискане или скърцане на зъбите).

Същият ефект се постига и при прекомереното потене като се блокира свръхпроизводството на ненужна пот. Инжекциите с мускулни релаксанти блокират нервните сигнали, отговорни за потенето, спирайки потните жлези да произвеждат твърде много пот. Повторното лечение обикновено е необходимо след четири до шест месеца поради естествена регенерация на нервите. С течение на времето обаче пациентите могат да преминават в по-дълги периоди между леченията.

Мигренозните състояния са проблем за голям процент от човечеството. Мускулният релаксант блокира невротрансмитерите, които пренасят сигнали за болка към мозъка Ви. Той спира сигналите, преди да стигнат до нервните окончания около главата и шията Ви. Чрез прецизната терапия болковите усещания отминават.

Какво трябва или НЕ трябва да правя след поставянето на мускулен релаксант?

Най-важно за възстановителния период след поставянето на мускулен релаксат е да спазвате стриктно дадените Ви от лекаря указания. Не бива да се употребява алкохол в първите 3 дни след манипулацията. Не се препоръчват силовите тренировки, сауни, парни бани в рамките на една седмица и не бива да стоите в легнало положение в рамките на 4 часа след процедурата с цел предотвратяване на нежелани резултати. Всичко това ще определи успеха на цялостната интервенция.

Какво трябва или НЕ трябва да правя след поставянето на хиалуронов филър?

Най-важно за възстановителния период след поставянето на хиалуронов филър е да спазвате стриктно дадените Ви от лекаря указания. Не бива да правите масажи в зоната, в която е поставен филърът. Избягвайте топли компреси, както и други процедури с висока температура – сауна, гореща вана и солариум в рамките на една седмица. Всичко това ще определи успеха на цялостната интервенция.

Промени предпочитания за бисквитки