Химичен Пилинг

За процедурата

В кожата протичат процеси, които водят до отпадане на най-горния кожен слой на всеки 27 дни. След изпълнение на своята функция тези клетки се превръщат в “мъртви“ и естествено отпадат от вашата кожа, за да дадат път на новите млади клетки.

При своето отпадане е възможно да не бъдат премахнати от кожата напълно. Въпреки прилагането на ежедневни методи за почистване, в домашни условия невинаги се постигат желаните резултати. Това води до запушването на порите, образуването на черни точки, поява на пъпки, развитието на локални несъвършенства или лющене. Именно тук идват на помощ различните видове процедури за почистване на лице, включително пилинг за лице, известен още като химичен пилинг.

За да запазите здравия и свеж външен вид, е добре регулярно да премахвате тези мъртви клетки посредством пилинг. Самата процедура пилинг за лице е по-популярна в дерматологичните среди в две разновидности.

Първата от тях е така нареченият химичен пилинг за лице, при който се използват различни продукти на киселинна основа. Втората е ексфолиативният пилинг за лице, прилаган посредством козметични продукти със съдържание на абразивни частици в домашна среда.

Поради невъзможността да се прецизират агресивността и реакциите на ексфолиативния пилинг, се препоръчва прилагането на химичен пилинг под ръководството на лекар. Процедурата може да бъде комбинирана успешно с карбонов лазерен пилинг.

Химичният пилинг успешно може да се прилага и върху други части от тялото. Една от най-търсените и популярни процедури сред младежите, освен пилинг на лице, е пилинг на деколте и гръб.

Пилинг
Гледайте видеото

Любопитно за процедурата

 • Положителните резултати при пилинг за лице и тяло

  Основната полза на пилинг за лице и тяло е освобождаването на кожата от мъртвите клетки. Пилингът подобрява и ефективността на рутинната грижа, която извършвате вкъщи, като озарява кожата и изчиства неравностите на тена. Друг важен момент в използването на пилинг за лице и тяло е подобряването на кръвообращението, с което се увеличава и подхранването на кожата, като по този начин се подмладява и стяга.

 • Пилинг за лице и тяло при акне

  Пилингът за лице и тяло е идеалната процедура за вас, особено ако страдате от акне и склонност към поява на кожни несъвършенства. Поради прецизирания ексфолиативен ефект се наблюдава значително намаляване на пъпките и омазняването без нарушаване на кожата като цяло. Не е необходимо да се употребяват и по-силни системни лекарствени вещества за почистване на лице, които могат да бъдат дори вредни за организма.

 • Пилинг за лице и тяло с цел съхраняване на младостта

  Друг бонус на терапиите с химичен пилинг е използването му като основно оръжие за борба със стареенето на кожата. С напредването на възрастта може да забележите по-тъмни пигментни петна, намалена еластичност и поява на фини линии.

  Пилингът за лице и тяло в този случай ще бъде изключително полезен за разрушаването на тези пигментирани клетки и премахването на участъците от суха кожа. Това ще помогне за запазването на здравословния блясък, гладкост и мека текстура на кожата.

  С прилагането на редовен химичен пилинг за лице и тяло, извършен от лекар, скоро ще забележите, че тенът ви ще се превърне от матов и сух в мек и блестящ.

Резултати от процедурата

С процедурата се осъществява ефективно почистване на лицето и/или тялото, възвръщане на гъвкавостта, мекотата и здравината на кожата в дългосрочен план. След пълния курс от 4-6 процедури химичен пилинг, се наблюдава заличаване и на фините бръчици.

Предишен
Следващ

Често задавани въпроси

Отговори на въпросите, които най-често ни задавате, във връзка с процедурата химичен пилинг за ефективно почистване на лицето и тялото.

Колко често следва да правим пилинг на кожата си за постигането на най-добри резултати?

Това зависи от вида на пилинга и индивидуалните нужди на всяка кожа. Най-често се правят веднъж на 2 седмици, като възстановителният период трае приблизително от 3 до 5 дни.

За да се убедите в резултата от пилинга за лице и тяло, препоръчителният курс е от 5 до 6 процедури. За поддържане сиянието на кожата достатъчен е един курс веднъж годишно. При по-проблемни кожи, пълният курс може да се направи 2 пъти – веднъж през есента и втори път през пролетта.

Какви видове пилинг процедури мога да си направя?

Пилингите, предлагани в нашия медицински център, са от висок клас и с изчистен състав. Предлагаме разнообразие от ефективни и безопасни химически пилинги с различни индикации, които включват:

– ефективна борба с акне по лицето, деколтето и гърба;
– коригиране на слънчеви петна, мелазма, петна по гърба на дланите на ръцете;
– дребни белези, появили се вследствие от акне и розацея;
– ефективно озаряване, подмладяване и стягане кожата на лицето;
– изглаждане и на финните бръчици по лицето

Химичният пилинг е процедура не само за лицето, но и за третиране на други проблемни части от тялото. Пилингът за лице успешно може да се комбинира с лазерна епилация за премахване на нежеланото окосмяване и постигане на цялостно гладка кожа.

Как да разбера какъв пилинг е подходящ за мен?

Преди да изберете процедурата пилинг за лице и/или тяло е препоръчителна консултация със специалист. По този начин можете да предотвратите вредни наранявания върху кожата си, които биха могли да задълбочат вашия проблем. Освен това ще имате възможност да зададете всичките си въпроси и да направите план за посещенията ви, които да бъдат съобразени с различни фактори за постигане на максимални резултати и удобство за вас. Заедно с терапевта ще може да проследите процеса на подобряване на кожата и може да изберете заедно да редувате различни пилинги или други процедури за постигане на максимален ефект.

Кой сезон е подходящ за пилинг?

Зимните месеци в периода октомври – април са препоръчителни за започване на курс от процедури пилинг за лице, деколте, гръб, ръце. Разбира се, има и видове пилинг, които са по-леки и самата формула на активните съставки в тях е стабилизирана, за да не са толкова фоточувствителни. Те могат да се правят и през летните месеци, след консултация със специалист и с много добра домашна грижа след това, както и с редовно използване на слънцезащита с висок фактор.

Как да се подготвя за процедура пилинг за лице, деколте, гръб, ръце?

Желателно е няколко дни преди процедурата пилинг за лице да се избягва употребата на агресивни кремове и вещества, които могат да раздразнят допълнително кожата. Както и да не е правена процедура с лазер за съответната зона. Не е нужна никаква друга подготовка.

Какво се изисква да правя след процедура пилинг за лице, деколте, гръб, ръце?

Нашите лекари съветват пациентите да поставят слънцезащитен крем с висок фактор в областта на третираната зона ежедневно в продължение на няколко седмици след процедурата. Причината е, че след прилагането ѝ се осъществява дълбоко почистване, което предполага правилната последваща грижа за кожата.

Това, което се препоръчва след пилинг за лице, деколте, гръб, ръце, е да пазите кожата си от слънчевите лъчи. За целта използвайте слънцезащитен крем с висок фактор, независимо от температурата и времето навън. Препоръчително е да избягвате да нанасяте върху лицето си различни козметични продукти в рамките на няколко дни.

Промени предпочитания за бисквитки