Химичен Пилинг

За процедурата

В кожата протичат процеси, които водят до отпадане на най-горния слой на кожата на всеки 27 дни. След изпълняване на своята функция тези клетки се превръщат в “мъртви“ и естествено отпадат от Вашата кожа, за да дадат път на новите млади клетки. При своето отпадане е възможно да не бъдат премахнати от кожата Ви напълно, използвайки ежедневните методи за почистване. Това води до запушването на пори и образуването на черни точки, пъпки, развитието на локални несъвършенства или лющене, в зависимост от вида на кожата.

За да запазим здрав и свеж външен вид е добре регулярно да премахваме тези мъртви клетки. Това става посредством процедура, наречена „пилинг“. Самата процедура е по-популярна в дерматологичните среди в две разновидности. Първата от тях е така нареченият химичен пилинг, при който се използват различни продукти на киселинна основа. Втората е ексфолиативният пилинг, който съдържа абразивни частици и се използва в домашна среда. Поради невъзможността да се прецизира агресивността и реакциите на ексфолиативния пилинг се препоръчва употребата на химичен пилинг под ръководството на лекар.

Пилинг
Гледайте видеото

Любопитно за процедурата

  • Положителните резултати при пилинга

    Основната полза на пилинга е освобождаването на кожата на лицето и тялото от мъртвите клетки. Разбира се, пилингът подобрява и ефективността на редовната рутинна грижа, която извършвате вкъщи, като озарява кожата и изчиства неравностите на тена. Друг важен момент в използването на пилинг е подобряването на кръвообращението, с което се увеличава работата и изхранването на кожата, и по този начин тя се подмладява и стяга.

  • Пилинг при акне

    Пилингът е идеална процедура за Вас, особено ако страдате от акне и склонност към поява на кожни несъвършенства. Поради прецезирания ексфолиативен ефект се осъществява значително намаляване на пъпките и омазняването без нарушаване на кожата като цяло и налагането на употреба на по-силни системни лекарствени вещества, които могат да бъдат вредни за Вашия организъм.

  • Пилинг за съхраняване на младостта

    Друг бонус на терапиите с химически пилинг е използването му като основно оръжие за борба със стареенето на кожата. С напредването на възрастта може да забележите по-тъмни пигментни петна, намалена еластичност и поява на фини линии. Пилингът в този случай ще бъде изключително полезен за разрушаването на тези пигментирани клетки и премахването на участъците от суха кожа. Това ще помогне за запазването на здравoсловен блясък и гладка, мека текстура на кожата. С редовен режим с химичен пилинг, извършен от лекар, скоро ще забележите, че тенът Ви ще се превърне от матов и сух в мек и блестящ.

Резултати от процедурата

В кожата протичат процеси, които водят до отпадане на най-горния слой на кожата на всеки 27 дни. След изпълняване на своята функция тези клетки се превръщат в “мъртви“ и естествено отпадат от Вашата кожа, за да дадат път на новите млади клетки.

Предишен
Следващ

Често задавани въпроси

Отговори на въпросите, които най-често ни задавате.

Колко често трябва да правим пилинг на кожата?

Това зависи от вида на пилинга и индивидуалните нужди на Вашата кожа. Най-често се правят веднъж на 2-4 седмици, като възстановителният период трае приблизително от 3 до 8 дни.

Какви пилинги мога да си направя?

Пилингите предлагани в нашия медицински център са от висок клас и с изчистен състав. Предлагаме разнообразие от ефективни и безопасни химически пилинги с различни индикации, които включват акне по лицето, деколтето и гърба, слънчеви петна, мелазма, петна по гърба на дланите на ръцете, дребни белези в следствие от акне, розацея и желание за озаряване,подмладяване и стягане на лицето.

Как да се подготвя за процедура с пилинг?

Желателно е няколко дни преди процедури с пилинг да се избягва употребата на агресивни кремове и вещества, които могат да раздразнят кожата при комбинация от двете. Не е нужна никаква друга подготовка.

Какво се изисква да правя след процедура с пилинг?

Нашите лекари съветват пациентите да поставят слънцезащитен крем с висок фактор на третираната зона ежедневно в седмиците след процедурата.